Halloween Inspiration

Idag har jag haft en väldigt produktiv dag. Jag har varit och handlat lite röd färg till min halloweensminkning imorgon (ska på Prime i Vimmerby, på deras halloweenfest). Har velat fram och tillbaka på vad jag ska vara eftersom jag inte hinner beställa hem något så har jag fått ta det jag har hemma. 

Efter att jag spånat fram och tillbaka. Jag har velat mellan Alice Madness, Sugar skull och ett Cirkus Freak. 
Det slutade med att jag får bli ett Cirkus freak! 

Jag har haft sån beslutsångest eftersom man har fått välja PRECIS VAD MAN VILL att klä ut sig till och jag vill ju klä ut mig till ALLT! Men nu är det klart iaf. Imorgon blir jag  ett Cirkus freak som tycker om att skära upp mina händer (inte mer än så säger jag inte) och nästa helg ska jag vara Frankenstein's bride. 

Åh i love Halloweeeeeen. 
Här kommer lite inspiration till er som inte vet vad ni ska vara till Halloween, både lätta (saker man säkert har hemma) och några sminkningar med lite mer kvalite och som krävs andra specialeffekter som ni måste beställa hem (troligtvis). 
 
 
 
 
 
 
 

Näst sista dagen som röd/vinröd/lila hårig

På fredag ska jag till frisören (äntligen) och ska fixa till mitt hår till en ganska skarp dark ombre. Jag kommer nog sakna mitt vinröda hår lite efter att ha haft det sen Augusti men samtidigt så känns inte det här som mig så det ska bli skönt att "fixa tillbaka" det som är mer mig. 

Jag ber om ursäkt också för att jag inte har kunnat göra en haul video. Jag gjorde faktiskt en igår men jag bråkade med videoinställningarna (ville ju få det så bra som möjligt) så om ni (eller jag) har tur så kanske det kommer upp en video framöver när jag har tid. Annars så kommer jag nog bara ta bilder på allt jag köpte från www.dresslink.com och berättar vad jag tycker om hemsidan m.m. 

Nu väntar jag på att Samuel ska komma hem så att jag får gosa med honom lite och visa honom den fina tatueringen samt åka och handla lite mat och dricka till ikväll. Tips på lätta maträtter mottas gärna! 

Ikväll så kanske Ida tittar förbi också. Den bruttan har ju skaffat körkort. GRATTIS TILL DIG SÖTNOSEN. 
I helgen så är det Halloweenfest på Prime och Metro.. ska man eller ska man inte gå? 






Ny tatuering

Idag har jag tatuerat mig. Har gjort en splashtatuering men konturerna av en vinge. Det är en tatuering till min pappa som gick bort för några år sen. Han är den finaste personen jag någonsin träffat och har ett hjärta av guld. Tyvärr så gick han bort från denna jord alldeles för tidigt och därför ville jag har något fysiskt på min kropp som visar att jag alltid kommer bära med mig honom vart jag än går. 

Eftersom det är en splash tatuering är det svårt att få till färgerna så bra som möjligt. Men jag ska gå tillbaka till han om några veckor och se om jag behöver lägga till lite färg, pågrund av att det var svårt att bedöma om vi behövde lägga till lite färg då det var svullet/huden rodnade. 

Men jag är ändå väldigt nöjd med resultatet och tycker det blev jättefint! 
Jag tipsar er att gå till Jimi i Hultsfred på Luckyland tattoo. En skitduktig kille imo! 



Som tur var så var inte jag själv heller utan hade med mig Fanny som var så söt och pratade med mig och höll mig sällskap. Efter det så åt vi på bambugården och gick sedan hem till Samuel och kollade på paradise hotel från igår! Nu så vilar jag lite efter all spänning och väntar på att Samuel ska komma hem! 

Den här tösen blev väldigt förtjust i min röda mjukisponcho hihi 




 

Min nya pysselhörna

Jag blev faktiskt väldigt nöjd! Har hunnit rensa bland mina kläder också och bland allt papper och trims trams. Imorgon ska jag tatuera mig, är både nervös och pepp. Hihi. 
 
 

Sometimes you just need a sister

Idag har har spenderat tid med tid med min syster nadia som nyss flyttat till ett asmysigt ställe/lägenhet i Vimmerby. Vi tog en tripp på stan och fikade på royal. Jag fick även med mig hem lite saker! Det är tur att man har en syster som man kan prata om allt med. Alla borde ha en nadia! 
 
 

Ändrade planer

Skulle egentligen städa och fixa lite i mitt rum men åker istället till min syster som nyss har flyttat till Vimmerby. Ska se hur hon har det och sen ska vi gå lite på "stan". Ska bli skönt att umgås lite med henne och prata ut lite. 
 
Idag ser jag ut såhär:
 
 

nailart "midnight sparkle"

Ikväll sitter jag hemma och pysslar med mina nagar (igen). Har tänkt att döpa mina naglar så att jag kan återvända och göra om dem och sen är det roligare när saker och ting har namn! 

Imorgon ska jag göra Haul-videon och städa mitt rum. Nu ligger jag i sängen och ska kolla på grey's anatomy heeeela kvällen/natten tills jag somnar! 

 

Grey's anatomy

Jag älskar serier. Alla möjliga serier, med alla möjliga schanger. Och just nu har jag fastnat för Grey's anatomy som är en sån otroligt känslofull serie med ups'n downs som får en att känna alla känslor inom sig. Just nu är jag på säsong 6 av 10 säsonger (tror det finns 10?). Och tänkte berätta lite vad jag tycker om karaktärerna utan att spoila alldeles för mycket för er som nyss börjat kolla på Grey's eller funderar på att börja kolla! Kommer inte att ta alla karaktärer men dem flesta! (Därför varnar jag för ett långt inlägg om mina åsikter och tänkar om Grey's karaktärer, ni behöver inte läsa). 

Meredith Grey
Main huvudkaraktären i hela serien. En väldigt speciell kvinna som man får följa i alla säsonger. Hon har en väldigt mörk sida som tar över många av hennes belsut och tankar vilket gör henne oförutsägbar, osäker men innerst inne är hon bara osäker på sig själv. På utsidan kan hon verka lite "k-bry" men egentligen bryr hon sig väldigt mycket om andra människor och sin omgivning. Pågrund av hennes barndom har hon svårt att lita på människor och tror att alla hennes nära ska lämna henne. Men under all det mörka så är hon en supergullig kvinna som letar efter det "ovanliga" i vardagen. 

 
Cristina Yang
Hon är en av mina absoluta favoritkaraktärer i hela serien. Yang är konflikträdd, en robot, känslolös och målinriktad. Hon är en person som utåt tänker mer på sig själv än andra men egentligen så är hon bara rädd för att låta människor komma för nära hennes hjärta. Egentligen är hon fylld med känslor och kan inte kontrollera dem. Hon bryter ihop när hon inte har kontroll och använder ofta repliken "I can't breath" när hon tappar allt. Hon tycker inte om alla "tjejgrejer" som mode, tjejsnack, giftemål och drama. Utan hennes mål är att bli en grym kirurg. Och låter ingen komma i hennes väg. Hon är en otroligt bra vän (bästa vän med Meredith) och dem är oskiljbara även fast dem har haft mycket up's n downs.  



Isobel Stevens 
Izzy, är den som mest är lik mig i personligheten. Hon engagerar sig alldeles för mycket i patienternas känslor och involverar sig i helt fel saker. Hon är känslofull, gråter för ingenting, blir arg lätt, skrattar och ler åt allting som gör henne lycklig. Älskar att sprida kärlek och misstolkar situationer. Men under alla starka känslor så är hon en otroligt omtänksam människa och har något som inte alla läkare har och det är medkänsla och empati. 



Goerge O'malley 
Är en viktig karaktär för mig. Han är väldigt svag i början i början av säsongerna men utvecklas till en helt otrolig människa. Han visar att även om man gör fel i sitt liv så kan man ändå fixa det och gå vidare. Han är en otrolig bra vän som bryr sig om alla han tycker om och han är en duktig läkare som nästan ALDRIG bryter ihop när han har en patient. Alltså, han klarar stress och tryck utan problem. Han kan vara en karaktär/person som man tar för givet att dem alltid ska finnas där (som man kan ta sina vänner, familj för givet) men han visar sina framfötter och visar att han också är viktig. Det är en egenskap som också är viktig, samt att han är modig och rädd på samma gång, men ändå får han det att funka. Åh älskar O'malley! 



Alexander Karev 
Han verkar vara en bad boy, en kille som egentligen inte bryr sig så mycket. Men innerst inne längtar han bara efter att få bli älskad och uppskattad. Vilket visar sig sen. Han är en väldig snäll och rar individ som ibland kan bry sig lite för mycket om personer han håller kär. Han är en duktig läkare men har fått kämpa för att hamna där han är idag, vilket har med hans barndom att göra. Men innanför all fasad är han en superhärlig kille. 



Derek Shepherd 
En av dem bästa hjärnkirurgerna i landet. Även kallad McDreamy! En alla tjejerns drömpojkvän. Han är romantisk, ärlig, tålmodig och väldigt snäll. Han tänker på andra före sig själv relativt ofta. Det gör att han skjuter sig själv i benet X-antal gånger. Men det gör han också till en otroligt omtänksam människa. Det som kan vara negativt är att han är duktig på att älta saker och det kan ta ett tag innan han kommer över diverse händelser men på något sätt lyckas han ändå komma över det. 



Miranda Bailey 
Åhh lilla, söta Miranda! Hon är SJUKT sträng och hård på utsidan. Men otroligt duktig på det hon gör. Hon är en bra lärare med regler och känslor. Samtidigt som hon är en mamma och en nära vän till alla. Jag älskar Bailey, hon vet när saker och ting är verklighet och inte. Det känns som hon är den enda som har full kontroll på allting. Sen är hon alltid medveten om patienternas bästa och bryr sig om dem. 



Jag skulle vilja berätta om alla karaktärer men då skulle det blivit ett väldigt långt inlägg som jag inte har tid med just nu för jag ska laga Snitzel och potatismos till min kära pojkvän som kommer hem snart. 
Jag har ju trots allt höstlov och tänkte göra något produktivt av den här dagen. Förutom det så ska jag hem idag vid 7 ikväll (först övningsköra) sen imorgon ska jag försöka se till att göra Haul-videon! 

Andra karaktärer ni kan kolla upp är: Mddison Montgomery, Richard Webber, Mark Sloan, Lexie Grey, Denny Duquette, Callie Torres, Arizona Robbins typ... 

Eller så kan ni helt enkelt bara börja kolla på denna underbara serie! 
 
 

Party hard or go home day 2

Igår blev det en än ännu mer lyckad utgång med finaste vännerna. Det hade planerats en surprise party för Ida hela veckan men hon hade ingen aning! Så Ida trodde att vi skulle festa hemma hos Samuel och att alla tjejer skulle stå där och skrika "GRATTIS" innanför dörren men ack ack så fel hon hade. 

Planen var att hon skulle tro att vi skulle ha förfest hemma hos Samuel MEN egentligen så skulle vi ha förfesten hemma hos Fanny! När ida kom hit till Samuel så var det ingen här, vi började öppna en cider och pratade lite smått om allt och inget. Sen rätt som det är så KOMMER DET IN MÄNNISKOR I MASKER och det verkar som dem ska råna stället men dem snor Ida istället ;) 

Så då åkte vi bil till Fanny och där så står Fanny och Jennie och sen så sjunger vi alla Ja må hon leva för lilla Ida. Men inte nog med det, så när vi är klara med sången så kommer det in ÄNNU MER FOLK. 

Kajsa, Nattis, Oscar, Emelie, Daniel, Kim, Wilmer, Alexander, Tobbe, Johan, Elin, Emma (hoppas jag inte glömt någon nu). Kommer in och Ida brister ut i gråt. Det var så härligt att se henne så glad. Och kvällen fortsatte att vara så lyckad. Även på metropol också, där jag träffade Elin som jag umgicks rätt mycket den kvällen. Träffade Jesper, Eric, Marcus, Ingrid, Martin, Emma och massa mer folk. 

Förstår inte att jag inte fattar hur många underbara människor jag faktiskt har runt om kring mig och att jag blir så lycklig bara att tänka på dem. När jag kom hem till Samuel och la mig jämte han i sängen så kände jag lyckoruset och att krypa tätt intill han innan jag somnade var också ett av de bästa momentet under hela kvällen. Det värsta som hände under natten var dock att jag tappade bort mitt absoluta favorit öronhängen som jag fick av min syster i julklapp som jag har haft på mig nästan konstant i 1 år. Gråter nästan blod när jag tänker på det HAHA. Usch och fy, måste köpa nya likadana (även fast det inte kommer kännas likadant). 

Nu ska jag ha en fortsatt fin söndag. Har gjort te med tropisk smak och ska se Annabelle medans Samuel sitter och spelar. Förövrigt mår jag relativt bra, bakis men jag lever! Det har varit värre ;) 

 

Party hard or go home

Igår så var det en superhärlig och roligt kväll med fina kompisar hos Ingrid (ungefär 5m bort från Samuels lägenhe). Där vi spelade drickspel och dansade runt för att invänta Rookiefestivalen. Efter förfesten så fick vi skjuts till Rookie och där så var det, inte fullt, men inte tomt med folk och det var super roligt även där! 

Det var första kvällen för Ida ute och jag hoppas hon hade det roligt även fast vi tappade bort varandra ett tag när vi hade kommit fram till Rookie. Ikväll ska vi köra på't igen! 

 

Sudda bort dem som hugger dig i ryggen när du vänder dig om

Det sista jag ska göra ikväll (efter jag målat klart naglarna på mamma också) är att packa inför helgen. Ska på rookie två dagar i rad så måste hitta något jag kan ha på mig (vill ju inte ha samma kläder två dagar i rad). Tycker det är alldeles för roligt att pyssla med mode och grejs så ska se om jag kan hitta något fint i mitt garderob. Kanske får för mig att göra något nytt av något gammalt? 
 
Hoppas ni sover bra inatt så hörs vi imorgon igen. 

btw, lyssna på den här låten, det får en att må 1000 gånger bättre! 
 
 

leopard nails

Efter att jag hade övningskört så målade jag om mina naglar. Denna gången testade jag på leopard mönster! 
 
 

3D Spindel

Ikväll testade jag att sminka en 3D spindel. Av BARA vanligt smink (kajal, rosa/vit/grå ögonskuggor). 
Det var SÅ MYCKET svårare än vad jag trodde det skulle vara. Men roligt var det iallafall. 

Snart så ska jag övningsköra med pappa. Sen ska jag försöka rensa lite uppe på mitt rum. Locka mitt hår och gå till sängs. Imorgon ska jag ju ut och fira lilla Ida som äntligen fyllt 18 år idag (grattis på dig vännen). 
Måste ladda upp! 
 

Där jag lägger min hatt

Idag började jag skolan vid 10 idag (tror jag?). När jag började så stod det en rektor från Astrid Lindgrens skolan här i Vimmerby och skulle berätta om hennes ledarskap! 
 
Det är en sisådär små seg dag idag. Har bara lektioner i skolan sen så har jag dans vid 14:30. 
Efter det ska jag förhoppsningsvis övningsköra och STÄDA mitt VÄLDIGT stökiga rum. 
Och självklart PEPPA för imorgon, då jag ska på Rookie och festa med fina vänner. 

Btw har jag mammas hatt på mig, hur fint?! Måste inskaffa mig en hatt. På riktigt. 
 
 

old missing friends!

Idag så åkte våran klass till Linköping där vi var på LiU mässa och lyssnade på massa föreläsningar. 
Och rätt som det är så träffar jag på Suzana, Sara och Safa som flyttat till Linköping från Hultsfred i högstadiet och det  var hur roligt som helst att få träffa dem efter så många år! 

Vi pratade massa gamla minnen, åt på MC och chillade runt tills våran buss hem mot Vimmerby gick igen. 
Fick deras telefon nummer och bestämde att jag, någon gång när jag har tid ska åka ner till Linköping och träffa dem igen, möjligtvis ta en fika eller gå på stan och shoppa. 

Förövrigt har paket från partykungen kommit hem. Jag har förbetalt inträde till Halloweenfesten och köpt biljett till Rookiefestivalen. Så nu sitter jag hos Samuel, vi har tagit en powernap och snart ska vi hem till mig.
Först ska vi förbi Jakob och Alexandra och hämta mitt paket. Så bäääääst. 
 
 
 
 

Aftereight drink!

Jag provade nyss att göra en after eight drink. Man behöver inte så mycket för att få till en riktigt mumsig drink som inte smakar så mycket alkohol alls. Och gott är det också (för oss after eight älskare). 
 
Först så tog jag minttu, sen baileys-chocolate-luxe och sen tillsatte jag mjölk och blandade ihop allt. = KLART. 
 
Det ser ut som vanlig oboy och smakar som oboy med mintsmak (after eight). 
Men var försiktig så att ni inte sätter i för mycket minttu eller för mycket baileys! 
 
Självklart så kan man bara köpa minttu och vanlig oboy, så kan man slippa baileysen men jag tycker om det "lilla extra" som baileysen ger (lite extra smak av choklad och så passar det så bra med minttun) så jag får unna mig lite! 
 
Hoppas ni har en fortsatt trevlig kväll. Själv ska jag bänka mig framför datorn och kolla runt lite på Dresslink (y).
 
 

Hej på er!

Kom tillbaka till skolan idag och allt var i princip som vanligt! 
Det första som hände när jag kom till skolan var en redovisning om Sigmund Freud som jag och några i min klass höll i. Sen så lyssnade vi på två olika ledare. En som jobbade inom socialen, familjebehandlare och en militär!
 
Dagen har gått relativt fort. På slutet av dagen så bjöds det på tisdagsfika i klassen som jag och några höll i. Blev kanellängder och kaffe till det. Efter det så gick jag och Jessika och busade och sen så körde hon ner mig till stationen. 
 
Nu sitter jag hemma. Kollar (åter igen) runt på Dresslink. Jag ska göra en Haul men måste gå ett grepp om hur man gör en så bra video som möjligt. Sen vet jag inte om jag ska prata på svenska eller engelska än! 
 
Jag ska övningsköra idag, äta spagetti och köttfärsås och sen åka till Samuel och sova där.
Så ser min kväll i princip ut. Roligt ju. 
 
Har på mig en tröja från Dresslink och så får jag en hund upptryckt i ansiktet på andra bilden. Mysigt. 
 
 
 

sov gott


Efterlängtat!

Åh som jag har längtat efter mitt paket från dresslink. Och supernöjd är jag också.
Tänkte därför göra en Haul-video där jag visar upp allt jag beställde och hur det ser ut på. Sen så kommer jag säga vad jag tycker om hemsidan och kvalitet på kläderna!
 
 
Har iallafall använd mig av smyckerna jag beställde till naglarna idag. 
Resultatet blev såhär! 
 

England

Jag kom hem från England idag. Efter en otroligt underbart långhelg. England är helt bortom förväntningarnas land. Naturen, människorna, stämningen, ja allt är väldigt olikt Sverige. Det var inte otrevligt eller dålig stämning någonstans och alla engelsmän jag träffade på var så fruktansvärt snälla? 
 
Tyvärr så hann vi inte fara till London men eftersom jag och några tjejkompisar kanske ska åka dit i Mars över några dagar så får det helt enkelt vänta! 
 
Vi har iallafall varit på ett jättefint slott. Vi har bowlat, spelat biljard, shoppat, ätit fish N chips, spelat cards of humanity, druckit, tagit det lugnt och kollat på troll hunters. Alltså umgåtts och haft det jättebra.
Har nästan varit fullt ös hela helgen, förutom på fredagen då vi tog det lugnt för att hämta upp oss lite.
 
Jag har iallafall befunnit mig i Bury St Edmunds och Stowmarket. Som är två mysiga små städer.
Det jag la märkte till var att alla husen var i stort sätt gjort av sten. Vilket betydde att det var lite kallt inomhus och alla golv var täckta med helttäckningsmattor. Samt att alla hus var "låga" alltså inte så stora. 

Sen la jag också märke till att engelsmännen är otroligt trevliga (vilket jag skrev några rader tidigare). Det var en som kommenterade mina naglar helt random. Sen pratade nästan alla kassörskor typ såhär "You're welcome darling", "please take you card honey" "You're welcome, have a nice day" osv osv. HUR TREVLIGT ÄR INTE DET? 

Och så har vi ju alkoholen också. Man måste vara 18 för att kunna köpa dricka i England (gäller överallt, i mataffärer, pubar osv). Men dem sålde alkohol relativt billigt. Jag köpte till exempel 4 smirnoff ice för mindre än 50 kr! Sen sålde dem alkohol som Bacardi, viner, cider, starköl osv i vanliga matäffer! 
 
Dem har ju också vänstertrafik i England, vilket kändes väldigt knasigt. Jag tror inte jag fick ett grepp på att det var vänster trafik förrens dagen efter. Det kändes bara helt fel! 
 
Hur som helst så är kulturen relativt olikt jämfört med Sverige. Dock finns det några likheter (tex humor). 
Jag är iallafall supernöjd med resan till England och längtar till att få komma dit igen! 
 
 

Slutdestination

 

Dark Ombre

Eftersom jag inte blev nöjd med mitt röda hår (nöjd blev jag väl även fast jag skulle velat ha det rödare). Så har jag bokat tid den 31 Oktober. Då är det planerat att jag ska göra en Dark ombre. 
Förhoppningsvis så blir jag mer nöjd den här gången (eftersom det var redan tänkt att jag ville ha ombre från början men jag följde mitt hjärta och valde rött då jag alltid velat ha rött hår sen jag var liten). 

Nu har jag iallafall testat. Men nu ser jag fram emot åter igen en förändring! 
 
 
 
 
 

Påväg till skola

Nu befinner jag mig på bussen, linje 35 påväg till skolan i väntan på att redovisa om mänskliga rättigheter, ha en lektion om etnicitet och få åka iväg från Hultsfred/Vimmerby och tillbringa några dagar i England!  
 
Jag åker vid halv 11 på kvällen/natten idag. Och stannar till på måndag. Det som står på schemat, vad jag vet nu är att vi ska sova hos Sofia, Samuels syster. Och umgås med henne och hans andra syster Elina. Kommer säkert ta massa bildr från England, så förvänta er bildbomb! 
 
Den första bilden är på mig från kryssningen i helgen och den andra bilden är på mig och Samuel som jag rotade fram någonstans. 
 
 
 

Dagens ord


Förbereder för Halloween

Snart är det dags för Halloween och som det ser ut nu så ska jag på två halloween fester. En fest där det är skräckfilmstema och en fest där man får klä ut sig precis hur man vill! 
Jag har bestämt mig för att klä ut mig som min version av Frankenstains bride. Och på den andra festen vet jag inte riktigt vad jag ska vara än. 
 
Det här är det jag ska beställa nästa vecka (tror jag) till Skräckfilmstemat! 
Som  tur är så har jag det mesta hemma. Jag har vit färg, blod och nål och tråd (tror jag). 
Sen så är resten bara vanligt smink. Så det kommer nog bli superbra! 

Tips på vad man kan  vara på den andra Halloweenfesten tas gärna emot! :)
 

-


- Dem säger att vänskap skall bevaras -

Jag ska till England nu på fredag. Det ska bli så otroligt roligt! Ska dit med Samuel och hans familj och hälsa på hans systrar. Jag har inte varit så mycket utomlands innan. Men det ska bli otroligt att få göra denna resa. 
 
Sista året på gymnasiet vänta rmig nu.
Bal, student, kryssning, farväl till vänner man haft i 3 år och hej vuxenlivet.
 

RSS 2.0